“Astres”, una experiència audiovisual al cel de Taüll

Aquest dissabte 21 de setembre a les 21:30h, Taüll acull Astres, una experiència audiovisual per a tots els públics que s’emmarca en els actes d’estrena de Lux Mundi, un nou màpping que connecta l’herència cultural de les pintures romàniques de la Vall de Boí i la tecnologia digital i que s’hi pot veure a Sant Climent de Taüll a partir del 22 de setembre.

 

L’estudi Playmodes amb la col·laboració de l’Elvira Prado-Fabregat (text i veu) interpretaran l’espectacular peça immersiva en la qual s’utilitzen raigs làser per apuntar als estels i dibuixar constel·lacions, reals o “inventades”. Creant una experiència immersiva en plena natura, l’estudi Playmodes pretén recuperar aquest patrimoni universal que s’expandeix més enllà de les civilitzacions humanes, augmentant la consciència sobre la pèrdua de la foscor i la bellesa nocturna del cel de les nostres ciutats. Un ritual d’expressió artística, tecnologia i fenòmens naturals.

 

L’espectacle Astres se celebrarà al prat del Càmping Taüll a les 21:30h del dissabte 21 de setembre. L’accés és lliure i gratuït i es recomana portar roba d’abric i màrfegues o mantes per estirar-s’hi.

“Des de l’antiguitat la humanitat ha observat l’espectacle dels estels en el cel fosc de la nit: era una manera de concebre el temps, predir les estacions i elaborar calendaris. El cel esdevingué el regne diví dels déus i deesses, mentre que la ciència l’utilitzava per desenvolupar tècniques de navegació, fins a conquerir l’espai i les telecomunicacions orbitals.

Avui dia, la humanitat ha perdut el cel nocturn. La contaminació lumínica a les nostres ciutats fa impossible contemplar els estels i evocar les antigues històries narrades per les constel·lacions”

 

Astres és una recerca en curs en la intersecció entre l’art i la ciència amb col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.  Utilitzant mapatge de projecció làser, àudio especialitzat i els estels del firmament.

 

Playmodes és un petit taller d’artesania digital conduït per Eloi Maduell i Santi Vilanova. Aquest equip d’enginyers, músics i creadors gràfics elabora obres audiovisuals per a suports fora de la pantalla. Interessats per l’espai i les seves possibilitats expressives com a llenç per a l’experiència audiovisual, creen obres immersives que apel·len a la percepció i els sentits.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Una experiència audiovisual que connecta l’herència cultural i la tecnologia digital.